Linsgrytor är så himla bra att göra när man har ont om pengar men ändå vill äta gott! Denna gryta går fort, är supergod och kostar inte mycket. Bättre kan det väl inte bli?
 
 
 
 
Recept:
4 portioner
 
4 portioner ris
1 stor gul lök
1 msk olja att steka i
2 vitlöksklyftor
1 tsk gul curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
125 g körsbärstomater
salt
peppar
 
Gör så här:
 
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken och fräs den i olja i en gryta. Pressa i vitlöken, häll i curry och tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Häll ned kokosmjölken, vattnet, smula i buljongtärning, häll ned linser och sambal oelek och koka på svag värme i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Dela körsbärstomaterna och vänd ned dom i grytan i slutet av koktiden, alternativt servera dom till. Smaka av med salt och peppar. 
 
Ät och njut! 
 
xx
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Röda linser, linsgryta, veganskt,

Kommentera

Publiceras ej