Den här gratängen är så himla gooood! Och den är enkel att göra. Bra bjudmat med en god sallad till.
Jag lovar, du kommer få mycket beröm för denna utan någon större ansträngning.



Recept:
Receptet gäller för en form som är ca 25 x 35 cm
1-1,5 kg fast potatis
1 liter havregrädde (jag använder Oatly iMat)
1 kg frusen sojafärs
500 g krossade tomater
1 stor gul lök, hackad
150 g vegansk riven ost (jag använder GoVegan, den tycker jag är absolut godast)
salt
svartpeppar
grillkrydda
2 msk olja att steka i
Sätt ugnen på 225 grader. Stek den hackade löken tillsammans med färsen, krydda bra med salt, peppar och grillkrydda. När färsen är bra genomstekt, blanda ner de krossade tomaterna och ställ åt sidan. Skiva hälften av potatisen och lägg i ugnsformen, salta och peppra. Fördela färsen över potatisen. Skiva resten av potatisen och fördela över färsen. Häll över en liter havregrädde, viktigt att det täcker all potatis. Salta och peppra igen och ställ in i mitten av ugnen i 40 minuter. Ta ut och strö över osten och gratinera i ytterligare 10-15 minuter.
Servera med en god sallad.
Bon apetit!
xx
gratäng,
veganskt,
Kommentera