Värmande rotfruktsgryta med smak av curry, spiskummin och koriander med hetta från chili. Låt grytan puttra samman i den lena kokosmjölken och tillsätt kidneybönorna. Servera med ris och ugnsgrillad brysselkål som blir pricken över i:et. Smaklig måltid!
 
 
 
Recept:
 
1 röd chili
700 g vegetarisk pytt
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
400 ml kokosmjölk
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning kidneybönor
salt
250 g cocktailtomater
1/2 ask färsk gräslök
 
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka chilin. Stek pytten och chilin i oljan i en stor gryta. Häll i kryddorna och stek i någon extra minut. Häll på kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning och låt sjuda i ca 12 minuter. Häll av bönorna och skölj dom i kallt vatten och tillsätt i grytan, smaka sen av med salt. Dela tomaterna och hacka gräslöken och vänd ner i grytan. Låt allt bli varmt och servera med riset och ugnsgrillad brysselkål.
 
Mumsa i dig och njut!
 
xx
 
 
 
 
 
 
 
 
 
curry, rotfrukter, veganskt,

Kommentera

Publiceras ej