Ibland är man sugen på lite grekiska smaker. Tycker det är underbart att det numera finns flera växtbaserade varianter av fetaost! Jag har testat flera stycken, och jag har hittills gillat allihop. 😋



Recept:
1 zucchini, tärnad
1 aubergine, tärnad
1 röd paprika, hackad
1 gul paprika, hackad
2 rödlökar, hackade
500 g vegobitar, t ex Hälsans Kök alternativt tex Oumph
1/2 dl olivolja
1 citron, rivet skal och saft
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
Fetaostkräm:
150 g växtbaserad fetaost, t ex Violife eller GreenVie
3 dl naturell växtbaserad youghurt, tex soygurt eller havreyougurt
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda grönsakerna och vegobitarna på en plåt.
3. Vispa ihop olivolja, citronskal, citronsaft, vitlök, oregano, salt och peppar i en skål. Blanda med grönsakerna och vegobitarna så att de täcks väl.
4. Rosta allt i ca 20 minuter eller tills det fått fint med färg.
5. Mosa sönder fetaosten med en gaffel. Blanda med yougurten. Smaka av med salt och peppar. Du kan även mixa med en stavmixer.
Servera, och njut!
xx
grekisk mat,
Kommentera