Som ni vet så gillar jag rätter som är enkla att göra. Denna är superlätt och förvånande god, som min kära fästman uttryckte sig. 😁 Själv tyckte jag också att den var väldigt mättande. Känns nästan lite mer som en stuvning än en gryta. Ser inte mycket ut för världen, men smaken gör det värt det.


Recept:
3 dl basmatiris
1 msk olivolja
1,5 liter vatten
3 buljongtärningar
1 pkt Hälsans Kök filébitar (eller andra sojabitar)
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
4 tomater, hackade
2 dl växtbaserad fraiche
salt
peppar
oregano
Fräs riset i oljan tills det får lite färg, var försiktig så det inte bränns vid. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och låt det koka på svag värme i 15 minuter. Lägg i lök, vitlök och sojabitar, späd med lite mer vatten om det behövs. Låt koka i 10 minuter till. Blanda ned fraiche och tomater och låt det bli hett igen. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Enjoy!
xx
italienskt,
risgryta,
veganskt,