Till lunch blev det idag lasagne - jag brukar variera den lite beroende på vad jag har hemma - och idag tyckte både jag och Lautaro att det var den godaste varianten hittills. Serverat med rivna morötter, som ju både är nyttigt och gott! 
 
Nästa gång ska jag byta ut det vita mjölet emot fullkornsmjöl, då det är bättre för hälsan.
 
 
 
 
Recept:
 
Ca 600 g sojafärs (kan rekommendera Anammas färs, den är god och billig)
2 burkar Dolmio pastasås "Extra vitlök"
Bechamelsås (se nedan)
Frysta grönsaker (ärter, majs och paprika), så mycket du önskar
Ca 300 g skivade champinjoner
1/2 paket pastaplattor spenat (Jag använder Barillas "lasagne con spinaci")
 
Bechamelsås:
 
 100 g mjölkfritt smör eller margarin
2 dl mjöl
1 dl osötad sojamjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
vitpeppar
muskotnöt
 
Sätt ugnen på 200 grader C. Förbered en form med lasagneplattor i botten. Stek färsen i lite rapsolja på mellanvärme tills den fått lite färg. Låt champinjoner och grönsaker steka med en liten stund och häll sedan på pastasåsen och låt puttra i någon minut. Rör runt så att allt är ordentligt blandat. 
 
Bechamelsås: 
Smält smöret i en liten kastrull. Vispa ned buljongtärningar tills de har lösts upp. Vispa ned 3-4 dl sojamjölk, vispa sedan ned mjölet tills smeten är klumpfri. Vispa då ner resten av sojamjölken. Koka upp och vispa hela tiden så att såsen inte bränner fast. Låt koka någon minut tills såsen tjocknat. Smaka av med salt, vitpeppar och muskotnöt.
 
Häll på ett tunt lager av färsröran över lasagneplattorna, och över den ett lager bechamelsås. Lägg på ett lager plattor till och häll på resten av färsröran och hälften av bechamelsåsen. Lägg det sista lagret plattor och häll över resten av bechamelsåsen och se till att det täcker alla plattor väl.
 
In i ugnen ca 45-50 minuter. 
 
Enjoy!
 
xx
 
 
 
 
lasagne, veganskt,

Kommentera

Publiceras ej