Jag älskar verkligen indisk mat! Tror att jag har varit indier i mitt förra liv 😊 Man låter ofta grönsakerna och kryddorna vara det som verkligen gör maten, precis som det ska vara enligt mig!
Idag har jag gjort en mycket enkel, men god, kikärtsgryta med spenat. Servera med fördel ris till, men du kan ju även ta tex bulgur eller cous cous om du känner för det.


Recept:
3 dl basmatiris
2 msk olja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
1 msk tomatpuré
2 tsk garam masala
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
200 g bladspenat
400 g kikärter (bruttovikt)
1 tsk salt
2 tsk chiliflakes
Koka riset. Häll oljan i en gryta och fräs lök och vitlök. Tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
Häll i tomater, kokosmjölk och vatten och låt puttra ihop lite. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Tillsätt salt och chiliflakes, och häll till sist i kikärterna och låt koka lugnt i någon minut.
Ät och njut!
xx
kikärter,
spenat,
veganskt,
Kommentera