Det finns många olika veganska korvar som smakar gott, och jag brukar variera mig när jag gör korv stroganoff. Idag hade jag Astrid &
Apornas "hot Chörizo", tycker den är jättegod.

Om bara folk visste hur lätt det är att veganisera rätter så hade så många gjort det oftare! Jag menar, hallå. Nåja. Gör din stroganoff nu. Djurvänligare. Miljövänligare. Godare. Yeey!



Recept:
4 portioner ris
300-400 g vegansk korv
5 dl växtbaserad grädde (Jag använder Oatly iMat)
2 gula lökar
1 liten citron
3/4 tub fin tomatpuré
1/2 msk svartpeppar
1 msk olja till stekning
salt
Koka riset enligt anvisningar. Finhacka korv och lök och stek i oljan tills det fått fint med färg och löken är mjuk. Häll i tomatpurén, grädden, salt och svartpeppar och rör runt ordentligt. Låt det puttra i några minuter och smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt.
Servera med ris och en god sallad.
Enjoy!
xx
korv,
stroganoff,
veganskt,