Den här pastagratängen är barnsligt god! Har du kids? Plåga dom då inte genom att undanhålla detta från dom.  Detta är en oprententiös rätt som ändå är perfekt bjudmat då alla blir förtjusta i den. 
 
 
 
 
Recept:
 
7 dl okoka gammeldags makaroner
400 g yi-pin alspånsrökt tofu, skuren i kuber
400 g yi-pin naturell tofu, extra hård
3 dl havregrädde
1 dl näringsjäst
1 msk majsstärkelse
1 stor gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 grön paprika, hackad
2 tsk torkad timjan
1 tsk muskotnöt
gurkmeja
salt och peppar
olja att steka i
 
Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna och ställ åt sidan. Stek lök, vitlök, hackad rökt tofu och paprika i olja tills det är mjukt. Krydda med timjan, salt och peppar och ställ åt sidan. Mixa den naturella tofu med havregrädde, näringsjäst, majsstärkelse, gurkmeja, muskotnöt, salt och peppar i en stor skål, det går bra att använda en stavmixer. Blanda ned lökröran och makaroner i smeten och blanda runt ordentligt. Häll ner i en ugnsform och täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta av folien och ställ in i ugnen i 10 minuter till.
 
Servera gärna med rivna morötter eller en god sallad. 
 
Njuuuuut!!
 
xx
 

Kommentera

Publiceras ej