De hade sparris för 20 kr/250 g på ICA Maxi, så jag passade på att köpa två knippen för att göra sparrissoppa som jag äääälskar! Den ser så fin ut också och går snabbt att göra. Till soppan hade vi vitlöksbröd (valde fullkorn i stället för vitt bröd). Jag är så nyttig 😉



Recept:
6 portioner
500 g sparris
2 gula lökar
5 dl växtbaserad grädde (rekommenderar iMat)
5 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
salt
peppar
Skala sparrisen och skär i små bitar. Lämna topparna utan att hacka dom då dom ska vara garnityr. Koka sparrisen (även topparna) i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet.
Hacka löken och fräs den i lite olja i en kastrull. Häll över vinet, buljongen och växtgrädden och koka upp.
Lägg sparrisen (utom topparna) i gräddsåsen och koka på låg värme i ca 10 minuter. Mixa sedan tills soppan är slät (jag gillar själv när den inte är helt slät, men det är en smaksak).
Smaka av med salt och peppar. Häll upp i soppskålar och garnera med topparna.
Njut!
xx
sparris,
sparrissoppa,
veganskt,
Kommentera